Sporten op school

Sporten is goed. Sporten is gezond. Daarom sport je elke week op school.


Afspraken over de gymles
Schoenen: Tijdens de lessen in de gymzaal ben je verplicht om binnenschoenen met (lichte) zolen te dragen die geen zwarte strepen achterlaten op de vloer.
Shirt: Effen wit shirt met korte mouw en ronde hoogsluitende hals (geen polo) zonder enige opdruk of merkteken / merknaam (met uitzondering van het officiële Prinsentuin-logo)
Broek: Effen donkerblauwe korte sportbroek boven de knie zonder strepen of opdruk.
Hoofddoek: Draag je een hoofddoek, dan ben je verplicht tijdens de gymlessen een sporthoofddoek te dragen, uit oogpunt van veiligheid.
Sieraden: Horloges en andere sieraden (ook piercings) mogen niet gedragen worden tijdens de gymles, omdat je jezelf of anderen daarmee schade kan toebrengen. Voorafgaand aan de gymles moeten sieraden e.d. goed opgeborgen worden. Niet meenemen naar de gymzaal dus! De school is niet verantwoordelijk voor het zoekraken van waardevolle spullen.
Blessure: Als je geblesseerd bent, moet je altijd je gymkleding meebrengen. In overleg met de docent wordt bepaald of sommige gedeelten van de les toch gevolgd kunnen worden. Ook kan je ingeschakeld worden bij bijvoorbeeld materiaal klaarzetten of tellen. Als je niet kan deelnemen aan de gymles moet dit altijd door de ouders aangegeven worden door middel van een briefje of een medische verklaring van een arts. Als je voor een langere periode niet kan deelnemen aan de les, krijg je een vervangende opdracht, bijvoorbeeld het maken van een werkstuk. Deze opdracht telt mee in de beoordeling van die rapportperiode, zodat je in iedere periode een cijfer op het rapport hebt. Lichamelijke opvoeding is immers een vak dat meetelt voor het behalen van het vmbo-diploma!