Leerroute Vormgeving

Bij de leerroute Vormgeving leer je alles over beeldtaal. Communiceren met anderen doe je niet alleen met woorden. Zeker in onze tijd van social media en internet zijn beelden heel belangrijk. Denk maar aan films, games, reclame, webdesign enzovoort. Maar ook logo’s, de huisstijl van een bedrijf, folders die je in de bus krijgt, de smileys in whatsapp: alles is bedacht door vormgevers. In de leerroute Vormgeving leer je over communiceren met beelden én je gaat er ook in de praktijk mee werken.

De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Presentatie en styling
  • Groene vormgeving en styling
  • Tekenen, schilderen en illusteren
  • Presenteren, promoten en verkopen

Zo gaan we bijvoorbeeld naar Moti (museum voor beeldcultuur) in Breda maar ook naar een stad als Rotterdam om te kijken wat beeldtaal nou eigenlijk is. We gaan ook in de praktijk ontwerpen. Denk eens aan de open dag of de binnenstebuitendagen: zouden die niet veel beter worden met een eigen huisstijl? Binnen het vak vormgeving maken we die: flyers, een logo, misschien wel een website…….. je leert ook over presenteren en styling en je zorgt ervoor dat je werk tot zijn recht komt in een door jou ingerichte omgeving.

In de eerste periode ga je vooral veel zien van wat anderen doen en dompel je je onder in de wereld van het beeld. Langzaamaan ga je zelf steeds meer in de praktijk doen en lever je werk dat ook écht gebruikt wordt in de praktijk. We nodigen vormgevers uit die je laten zien wat ze doen en gaan kijken bij bedrijven. Hoe meer je leert, hoe meer je zelf zult kunnen maken. Wat we aan het eind van het jaar hebben geleerd, laten we zien op een tentoonstelling in de school. Je familie en vrienden komen kijken naar jouw werk: jij bent de vormgever.