Leerroute Techniek

Lijkt het je wat om technisch bezig te zijn? In de leerroute Techniek ga je aan de slag met verschillende onderdelen uit de technische wereld. Je gaat werken met landbouwvoertuigen, installatietechnieken, booglassen en magazijnbeheer.

Leerroute techniek bestaat uit de volgende onderdelen:

Het groene machinepark
Binnen dit keuzevak ga je jezelf verdiepen in de werking van, het onderhouden van, en het kunnen herkennen en benoemen van verschillende brandstofmotoren. Verder kun je een aantal aangedreven landbouwmachines herkennen, benoemen en onderhouden. Hiernaast komt ook nog de elektrische verlichting van (landbouw)voertuigen aan de orde. Ook behandelen we overbrengingen zowel mechanisch, hydraulisch als pneumatisch.

Installeren en monteren
Installeren en monteren bestaat uit twee delen. Binnen het eerste deel ga je een sanitaire installatie aan de hand van een werktekening aanleggen. Je legt leidingen en je gaat verbinden met PVC en koper. In het tweede deel leg je een elektrische huisinstallatie aan en leer je bedraden. Dit gebeurt aan de hand van een installatietekening en volgens de geldende normen.

Praktisch booglassen
Bij Pratisch booglassen leer je aan de hand van werktekeningen en lassymbolen het laswerkstuk voorbereiden, om zo een goede lasnaad te kunnen maken. Verder kun je het lasapparaat afstellen en gebruiken. Ook de veiligheidsregels rondom het gebruik van de lasapparatuur en het lasproces moeten bekend zijn.

Logistiek
Bij Logistiek ga je de goederenstroom bekijken in een magazijn. Je kijkt naar de goederenontvangst. Hierbij kun je denken aan controle van vrachtbrieven, goederen laden en lossen en veilig werken. Ook een komt er aandacht voor voorraadbeheer met bestellijsten en inventariseren van schappen. Verder kijk je naar de goederenverzending. Je leert orders picken, verplaatsingen in het magazijn uitvoeren en retourvrachten te verwerken.