Leerroute Sport

Bij de leerroute Sport leer je alles over een gezonde levensstijl. Wat is gezondheid eigenlijk? Welke voeding is gezond? Hoe lang moet ik bewegen en slapen op een dag?
Op al deze vragen, heb jij na het afronden van de leerroute het juiste antwoord. Natuurlijk heb je ook veel praktijkuren. We gaan sporten beoefenen die tijdens de gymles niet aan bod komen. We leren hoe je een training moet geven en hoe je een toernooi moet organiseren. Ook gaan we de keuken in om zelf een gezonde maaltijd te bereiden. In leerjaar 4 leer je bij EHBO hoe je iemand moet reanimeren en hoe je een verband aanlegt.

De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:

Sport en bewegen
Tijdens de lessen Sport en bewegen lopen theorie en praktijk door elkaar. Je leert bijvoorbeeld een lesvoorbereiding te maken en je neemt zelf de rol van de sportleraar waar. Waar moet je rekening mee houden wanneer je een sporttoernooi organiseert? Je gaat trainingsschema’s maken voor mensen die willen afvallen. Natuurlijk gaan we kijken en sporten op verschillende sportlocaties in Oudenbosch. Want bovenal gaan we zelf veel sporten.

Mens en gezondheid
Bij Mens en gezondheid leer je alles over een gezonde levensstijl. Gezond leven heeft te maken met voeding en sport, maar ook nachtrust en stress spelen een belangrijke rol. Welke ziekten komen vaak voor wanneer je ongezond leeft en welke invloed hebben alcohol, drugs en tabak op het lichaam? Verder leer je om gezonde gerechten te bereiden en te presenteren en neem je het (on)gezonde leven van één van je docenten onder de loep.  

EHBO
Wanneer je kiest voor deze leerroute, verlaat je de school met je EHBO diploma. In leerjaar 4 leer je hoe je snel en adequaat kunt handelen bij verschillende ongevallen. Jij weet straks hoe je een actieve bloeding kunt stoppen en wellicht ben jij de held van de toekomst.

Organiseren van een activiteit
Tijdens de lessen Sport en bewegen en mens en gezondheid moet je regelmatig organiseren en presenteren. Je leert hoe je vol zelfvertrouwen voor een groep kunt staan en waar je rekening mee moet houden tijdens het presenteren. Je gaat onder andere een toernooi organiseren en je eigen restaurant openen.