Leerroute Horeca

In de leerroute Horeca ga je vooral aan de slag in de keuken. Je leert hier verschillende basistechnieken die je in een keuken tegenkomt. Zo leer je verschillende manieren van voedselbereiding en het opdienen ervan. Je maakt kennis met diverse voedingsmiddelen en leert werken met keukengereedschappen.

Voedselveiligheid en hygiëne zijn belangrijke onderdelen van deze leerroute. Tijdens de lessen leer je om verschillende activiteiten te organiseren zoals een high tea maar ook een excursie naar een horecabedrijf. Vind je het leuk om te koken en bereid je graag eten voor anderen? Dan is dit de leerroute voor jou. 

De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:

De keuken
Wat moet je allemaal weten en kunnen als je in de keuken werkt? In leerjaar 3 starten we met deze basisvaardigheden. Je leert een gezonde maaltijd samen te stellen, gerechten bereiden en verschillende kooktechnieken. Daarnaast leer je ingrediënten en producten te beheren en verschillende soorten keukenapparaten te gebruiken. Dit alles ga je leren door naast de theorie veel in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast ga je ook een aantal keer op excursie.

De bijzondere keuken
De bijzondere keuken wordt aangeboden in leerjaar 3 en 4. Tijdens dit onderdeel leer je over de verschillende wereldkeukens, zoals de Aziatische, Franse en Italiaanse keuken. Je leert over de verschillende ingrediënten en hoe je deze kunt bereiden. We gaan aan de slag met verschillende technieken. Je kunt hierbij denken aan het maken van rijstgerechten, sushi, pasta en pizza.

Patisserie
In leerjaar 4 gaan we aan de slag met het onderdeel patisserie. Je leert hierbij over de trends en ontwikkelingen, de specifieke patisseriegrondstoffen en hoe je het maken van patisserieproducten kunt plannen en organiseren. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met onder andere chocolade, marsepein, suikerwerk en desserts.

 Organiseren van een activiteit
In leerjaar 3 en 4 aan ga je je verschillende activiteiten organiseren. Je gaat zelf aan de slag om excursies te regelen. Daarnaast leer je om activiteiten te organiseren voor een opdrachtgever zoals een high tea of een lunch of diner. Je leert hierbij hoe je dit moet plannen en voorbereiden, hoe je de kosten voor een activiteit kunt berekenen en hoe het zit met de regelgeving. Het kan hierbij voorkomen dat de schooltijden hierdoor in overleg worden aangepast.