Veilig naar en op school

Zonder tussenuren
Je hebt in de eerste drie klassen tussendoor geen vrije uren. Als een leraar afwezig is, komt er een vervangende leraar. Het gebeurt ook dat we het lesrooster inschuiven zodat je 's morgens wat later begint of 's middags eerder vrij bent. We maken de roosterwijzigingen zo vroeg mogelijk op het mededelingenbord bekend.

In leerjaar 4 proberen we het aantal tussenuren te beperken tot een minimum.

Je mag tussendoor niet van het schoolterrein af, ook niet tijdens de pauzes. Natuurlijk is er op en rondom school toezicht. Op school wordt roken niet toegestaan.

Met de bus of trein
Prinsentuin ligt op vijf minuten lopen van het NS-station Oudenbosch en de bushalte. Omdat veel van onze leerlingen met het openbaar vervoer reizen, proberen we hiermee rekening te houden bij het vaststellen van de lestijden.

 Met de fiets
We vinden het een prettig idee dat je met elkaar naar school fietst. Daarom zetten we dorpsgenootjes zoveel mogelijk bij elkaar in de klas. Dit lukt helaas niet altijd. Wel kun je op school altijd je huiswerk maken, zodat je op elkaar kunt wachten als je eens een uurtje eerder vrij bent.

Veilig Honk
Onderweg op de fiets van en naar naar school kan van alles gebeuren. Pech onderweg (o.a lekke band, ongelukjes), pesterijen, slecht weer enzovoorts. Het idee achter het project Veilig Honk is om de schoolgaande jongeren onderweg wat extra veiligheid te geven. Op diverse plaatsen langs de schoolgaande routes vinden de kinderen Veilige Honken. Een Veilig Honk is een huis waar vrijwilligers wonen die een veilige plek bieden. Dara kunnen ze aanbellen voor kortdurende hulp.

 Op een veilige fiets of brommer
Wij houden een verkeersdag samen met VVN en de politie. Daar komt met name het rijden op een brommer of scooter aan de orde. Met het project Streetwise worden leerlingen van leerjaar1 bewust gemaakt van de gevaren in het verkeer.