Stage

Op Prinsentuin Oudenbosch bereiden we onze leerlingen voor op de toekomst. Een stage is dé manier om te ontdekken welke richtingen er bestaan binnen de vervolgopleidingen en welke beroepen daarbij horen. Leerlingen leren op deze manier in de praktische omgeving van bedrijven en instellingen. In de aanloop naar de stages worden diverse activiteiten georganiseerd om de interesses van de leerlingen te prikkelen.


Opbouw

In het lesprogramma zit een opbouw van leerjaren. In leerjaar 1 en 2 bestaat de stage uit één dag stagelopen. In leerjaar 3 wordt dat uitgebreid naar 3 weken bij 3 verschillende bedrijven. In leerjaar 4 sluiten we weer af met 1 week stage. Daarnaast lopen de basisberoepsgerichte leerlingen 1 dag in de week stage in leerjaar 4. Ontdek meer over het beroep waarvoor je zou willen kiezen tijdens de beroepsgerichte stage in het derde en vierde leerjaar. Pas als je aan de praktijk snuffelt, weet je of je een goede keuze maakt.

De stages zijn belangrijke activiteiten die de leerlingen inzicht geven in de mogelijkheden voor een vervolgstudie. Leerlingen worden uitgedaagd om de stage zelf in te richten. Hierdoor werken ze aan persoonlijke leerdoelen, het leggen en onderhouden van contacten en krijgen ze inzicht in het beroepenveld en welke rol ze daarin willen spelen.

Niet alleen!

Leerlingen krijgen bij dit proces hulp van de mentor en loopbaancoach. De loopbaancoach bezoekt de stagebedrijven om een goed beeld te krijgen over het verloop van de stage. Om de ervaringen van de stages goed af te sluiten, organiseren we een reflectiegesprek waarin de evaluatie van de stage en de persoonlijke leerdoelen centraal staan. In dit gesprek komen we uiteraard ook bij een hele belangrijke vervolgvraag, wat wordt de volgende stap?